torsdag den 25. april 2013

HVIID's is

Jeg har fejret dagens skønne solskinsvejr med en ispind, fra den nyåbnede isbutik Hviid's på Østerbro. 
Hviid's laver de fineste hjemmelavede italienske ispinde - og nøøøj hvor er de bare lækre. Jeg fik en lakrids-is dyppet i hvid chokolade.

HVIID's ligger på Olufsvej på Østerbro.


Et lille udvalg at de mange fine is-pinde.

Ha' en dejlig Bededagsferie!

lørdag den 20. april 2013

REgrow din bladselleri #1

Foråret er langt om længe ankommet og jeg er derfor i fuld gang med at gøre min vindueskarm en lille smule grønnere. I forsøget på at gøre det nemt, simpelt og sjovt at gro mine egne fødevarer, hjemme i min lejlighed, har jeg idag eksperimenteret lidt med re-grow af bladselleri!

Re-grow er at lade “rodbunden” af f.eks. bladselleri, forårsløg eller porrer gro videre i pottemuld, i stedet for at smide dem ud.

Næste gang du køber bladselleri, så gem bunden og læg den på en tallerken med vand i og sæt den i din vindueskarm. Derefter skulle den meget gerne skyde nye spiselige stilke op i løbet af ganske kort tid og efter 10-14 dage er den klar til at blive plantet over i en potte med jord.

RE-GROW BLADSELLERI STEP 1

1. Skær bunden af din bladselleri.

2. Bunden af bladselleri.

3. Sæt bunden af en bladselleri på en tallerken med vand.

Jeg glæder mig til at følge udviklingen og vender tilbage med løbende opdateringer om min bladselleri-bunds vækst :)

lørdag den 13. april 2013

Æbletærte ala Amsterdam

Appelgebak met slagroom eller æbletærte med flødeskum er bestemt anbefalesværdigt, hvis du er på ferie i Amsterdam, - og det fås på stort set alle caféer.

Under mit udlandsophold i Amsterdam sidste år nåede jeg at udforske en stor del af byens mange caféer. Stedet hvor man finder Amsterdams bedste æbletærte, er uden tvivl Café Winkel, på Noordermarkt, i hjertet af det hyggelige Jordaan område.

I går aftes havde jeg nogle venner på besøg og jeg bagte derfor en lignende æbletærte. Den bringer tankerne tilbage til en solskinsdag i den skønne kanalby.


INGREDIENSER

300 g hvedemel
150 g flormelis
175 g smør
1 sammenpisket æg
1 knivspids salt
1 kg æbler
Saft af en halv citron
50 g rosiner
75 g rørsukker
2 tsk kanel

FREMGANGSMÅDE

Skræl æblerne, skær dem i mindre tern og bland med rosiner, sukker, kanel og citronsaft.

Bland mel og flormelis. Smuldr smørret i melet og kom derefter salt og halvdelen af det sammenpiskede æg i. Det kræver en del æltning før ingredienserne samles til en lind dej og det er derfor nødvendigt med lidt tålmodighed.

Rul 2/3-del af dejen ud til bunden af kagen og beklæd en smurt springform el. et tærte-fad med dejen. Fordel æbleblandingen på kagebunden.
Rul den sidste tredjedel af dejen ud og skær den i strimler. Lav et fletværk ovenpå æbleblandingen og pensl det med den sidste halvdel af det sammenpiskede æg.

Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 5 kvarter.

I Amsterdam får man typisk flødeskum til sin æblekage, men ellers kan man som jeg røre cremefraiche og lidt vanilliesukker sammen til en lækker vanilliecreme.

 / Velbekomme
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...