Rabarber er i sæson netop nu og det skal udnyttes! - For mig er de
røde stængler lig med forår og mine forældres have.
Rabarber er perfekte til at lave en lækker crumble - den syrlige smag
toppet med en sprød crumble er ikke til at modstå. Jeg bagte derfor denne lækre crumble i eftermiddags.
FYLD
600 g rabarber
160 g rørsukker
Kornene af en vaniljestang
FREMGANGSMÅDE
Bland sukker og vaniljekorn, så vaniljen bliver godt blandet
med sukkeret. Skær toppen af rabarberne, skyl stænglerne og skær dem i stykker på cirka 1 cm. Bland rabarberne med vaniljesukkeret og fordel dem i et smurt tærtefad. Bag rabarberne i ovnen ved 180 grader i cirka 8 min., så de falder
lidt sammen.
CRUMBLE
50 g mandler
60 g blødt smør
30 g hvedemel
60 g havregryn
50 g rørsukker
FREMGANGSMÅDE
Saml det bløde smør med mel, havregryn, sukker og hakkede mandler til en masse. Fordel crumblemassen ud
over rabarberne. Stil fadet med rabarbercrumble tilbage
i ovnen, og bag den i 20 min., til dejen er sprød og let gylden på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar